Wednesday, January 30, 2013

KUDAPAN

Karipap King

Sebut pasal karipap, mesti semua orang tahu. Tapi yang nak diceritakan di sini pasal karipap king yang memang sedap. Sesiapa yang dah rasa mesti nak lagi. Hampir setiap petang sewaktu pulang dari kerja aku akan singgah membelinya. Peniaga karipap ni suami isteri, sang suami tukang canai dan isteri ambil order, sambil menggoreng dan membungkus. Pantas sekali kedua-duanya ni. Ramai pembeli sampai kena tunggu. Ada beberapa jenis inti karipap, kebab daging, ayam, sardin, telor, cheese, oblong, sosej. Setiap orang ada pilihan masing-masing. Karipap kebab daging menjadi pilihanku. Tengok rupa karipap ni tak la begitu menawan....nampak kerepot je....tapi bila makan baru tahu. So don't judge the book by it's cover !

Karipap King


ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI

Koleksi tudungku

Tudung Ariani


Fesyen tudung sentiasa berubah. Macam2 jenis tudung ada di pasaran. Seperti orang lain, aku pun ikut la juga perkembangan, tapi dengan citarasa yang sesuai. Bermacam fesyen dari pelbagai jenama...menarik dan cantik belaka, lebih-lebih lagi kalau sipemakainya dah memang cantik.....lagi anggun kelihatan dengan tudung yang sesuai. Dalam banyak2 jenama, aku lebih selesa dengan tudung jenama Ariani. Cuba juga tudung2 jenama lain, tapi kurang puas memakainya.

Tudung Hajra


Selain tudung Ariani aku juga selesa dengan tudung jenama Hajra. Setengah orang kata....susah nak jaga tudung Ariani, kena dry clean lagi. Tak pernah pun aku dry clean tudung, basuh je dengan pencuci yang beli kat Giant ni. Kalau guna sabun mesin basuh, mungkin la cepat rosak....silap2 turun warna. Pencuci ni sesuai untuk cucian tangan, macam baju batik sutera dan apa2 saja yang tak masuk mesin basuh. Selain jaga pakaian, tangan pun kena jaga jugak.....hihi.